Új orbániáda...

2015.09.25 10:06

Ha valaki izélgette Orbánt, én voltam az. Amiket annak idején írsogáltam róla igazak voltak és részben aktuálisak ma is.

De...

Maga Orbán mondta, ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok. Nos Orbán létrehozott egy robosztus "bandita mintaállamot" tokkal vonóval és a TEK-kel...

Vagyis ERŐT hozott létre. Olyan tényezőt, amely önálló életre kél és adott esetben alkotóját is szétzúzhatja. Nem így azonban Orbánnál. Orbán egy gátlástalan mini Napoleon, aki állandóan harcolni akar. Ezúttal a széllel szemben kezdett pisálni és - mit tesz isten - ez sikerül is neki, mert kézben tudja tartani az ERŐT. Lehet hogy csak kezdetben? Napéoleon is egészen jól kezdte, aztán Szent Ilonán végezte.

Orbán életpálya modellje kevéssé érdekel bennünket. Annál inkább a migráció, amely létünket fenyegeti. Azt mindenesetre Orbánnak köszönheti Budapest (különös tekintettel a Keleti pályaudvarra), hogy megszabadult a pofátlan, rendetlen és agresszív szines csőcseléktől. 

A TEK nélkül elmaradt volna a "röszkei diadal" is. Ehhez persze az is kellett, hogy a korrupt stadion építési düh ugyancsak korrupt kerítés építési dühhé konvertálójék és mint "politika" jelenjen meg.

Napoleon a politika lényegét így határozta meg: "az ember gondol valamit, belevág, aztán majd meglátja..." 
Ez olyannyira megtetszett Hitlernek is, hogy kedvtelve többször felemlegette...

Nos Orbán kalandorsága egész jól sült el. Az EU az orbáni hat pontból ötöt elfogadott, ami példátlan fordulat az után a handabandázás után, amit a szemét európai politikusok műveltek - kezdetben. A siker fokmérője a dűlöngélő lengyel magyar barátság lehetséges újjáéledése, amit az egyik legsötétebb európai politikus Jaroslaw Kaczynski így fejezett ki:

Azt persze tudjuk, hogy az igazság meg a politika nem rokon fogalmak. Tulajdonképp azon problémázok, hogy Orbánban és bandájában feltámadhat e egy olyan honfíúi lelkesedés mint amely Rúzsa Sándort Kossuth zászlai alá állította?

Hajlamos lennék kapásból nemmel felelni, ha nem jutna eszembe a Dicsőséges Magyar Patkány Köztársaság "honvédő háborúja"  az egyik legrohad- tabb magyargyűlölő zsidó Kun (Kohn) Béla vezette Vörös Hadsereg "dicsőséges hadjárata".  

Nem vitatható, hogy a Vörös Hadsereg erőfeszítései befolyásolták az európai erőviszonyokat és bizonyos értelemben előfeltételévé váltak annak, hogy Horthy admirális belovagolhasson a "bűnös városba" Budapestre.

Azaz, a politikai szólamok, ezek tükrüződése a sajtóban, meg az erők vak játéka merőben különböző kategóriák. Javaslom, azt figyeljük, mit hoz a konyhánkra az Orbán vezényelte "magyar rapszódia".

 

 

 

 



 

 

 

 

 

Elérhetőség

FaceBlog Szeszák Gyula
Debrecen
Simonyi u. 32.III.13
4028
Mobil
+36-30-245-9244
Vezetékes
+36-52-556-228
Fax
+36-52-556-228
szeszak.gyula@gmail.com. szeszak.gyula@mailbox.hu