Orosz lengyel - két jó barát. Ki ölte meg Lech Kacynskit?

2015.08.26 20:58

A konteo gyártás nem tartozik káros szenvedélyeim közé. Mégis - 2010 áprilisában - egy blogot írtam erről a témáról. Putyin fóbiám ekkor még nem volt. Talán ez az oka annak, hogy az anyag turkálása közben nem figyeltem a lólábra, amely már akkor kilógott a híradások anyagából. Persze az ember azért utólag okos, mert az idő távlatából másként látszanak a történések, no meg rájuk rakódnak az új történések.

Szó ami szó, az a megalapozható gyanúm támadt, hogy nem Ukrajna, hanem Lengyelország "átállítása" volt Putyin legpiszkosabb húzása. Előre bocsátom, a témáról honlapomon egy kommentárt fogok írni. Ami itt és most következik ennek a felkonferálása csupán.

Mi történt tehát?

Lengyelország párt és államvezetése, a katyni emlékünnepségre utaztában, egy Tu-154-es repülőgépbe Aúfolva, a szmolenszki "Szevernij" repülőtér közelében sűrű ködbe került és a földbe csapódott. A katasztrófát senki sem élte túl, csak Donald Tusk miniszterelnök. Ő is azért, mert nem volt a gépen... 

Tusk úr állítólag duzzogott a lengyel államvezetésre, ezért néhány nappal előbb utazott Oroszországba és Putyin elnök urral együtt (!) utaztak repülőgépen (!) a Szevernij repülőtérre, aholis ketten (!), külön (!) előre (!) kondoleáltak az áldozatok emlékművénél. Ilyen még nem volt a nemzetközi diplomáciai protokoll történetében, de nem ez az egyetlen furcsaság az ügyben.

Ezek után az lett volna a természetes, hogy Putyin elnök úr megint leszáll a Szevernij repülőtéren és egy virágcsokorral a kezében várakozik a világtörténelem legmagasabb rangu küldöttségére. De nem így alakult...

Az persze nem állítható, hogy nem készültek a fogadásra. "Szemtanúk beszámolói szerint egy különleges orosz katonai repülőgép (egy átalakított IL-62es) április tizedikén a kora reggeli órákban körözni kezdett a szmolenszki reptér térségében. Szakértők szerint az oroszok (persze nem csak ők) már évtizedek óta sikeresen alkalmazzák a mesterséges, taktikai célú csapadék képzést, amivel (például a levegőbe juttatott ezüstjodid-kristályok segítségével) a célterületen nemcsak esőt, hanem sűrű ködöt is elő tudnak idézni. Érdekes, hogy a környéken aznap reggel készített fotókon kilenc óra előtt még nyoma sem volt ködnek (az újságírókat szállító Jak-42-es nyolckor probléma nélkül leszállt), egy órával később pedig már tejfehér, szinte teljesen átlátszatlan vízpára borította a repülőtér közvetlen környezetét. Kontinentális viszonyok között a köd pedig nem egy tipikusan tavaszi jelenség, inkább az őszre jellemző."

Ez a kis "vendégváró" ködöcske persze nem fogott volna ki sem a jó öreg Tu-154-es autonóm fedélzeti helymeghatározó - leszállító rendszerén, sem a pilóta Arkadiusz Protasiuk tudásán és lélekjelenlétén.

Biztosra kellett menni... Arra mentek!

A repülőgép szerencsétlenségek okainak kiderítése szempontjából a legfontosabb bizonyítékok a kettő (!) db. "fekete doboz" szalagjai, amelyek - többek között - a pilótafülkében elhangzottakat rögzítik. A dobozok természetesen az oroszok markába kerültek és a számtalan tudósításból nem tudom kihámozni, hogy mindkét fekete doboz anyagát a nemzetközi vizsgálat rendelkezésére bocsátották volna. Nem találtam a szalagról kiírt szöveget sem. Így nem tulajdonitok feltétlen hitelt Protasiuk állítólagos felkiáltásának: "ha nem szállok le megölnek."

Az intenzív orosz szarkeverés mindenesetre azt próbálta a közvéleménnyel elhitetni, hogy a pilótát maga Kacynski, vagy Blasik tábornok (a légierő főnöke...) utasították, hogy mindenáron (?) szálljon le. [Kérdés: hova a fenébe és mi a fenének?]

Egy ilyen parancs teljesítése, a "sikoltozó" müszerek ellenére, öngyilkosságra, ill. tömeggyilkosságra való felhívás teljesítése lett volna Protasiuk és a másodpilóta Robert Grzywina részéről. Nem hiszem el, mert hihetetlen.

Ezt az orosz híresztelést a fekete doboz(ok) sem igazolják.

Hivatkozott blogomban tudatmanipulációt feltételeztem. Ez az álláspontom azóta sem változott.
 
Mindezek után következhet az ilyenkor szokásos kérdés: "ki ölte meg Kennedyt"
Kinek volt útjában Lech Kazcynski és vezérkara? Ezen az úton haladva - a későbbi események fényében - teljesen világossá válik a dolog!
 
Mit akart tulajdonképpen Lech Kaczynski az oroszoktól és Putyintól? Fátylat akart borítani a múltra és gesztust kívánt tenni, az orosz - lengyel megbékélés érdekében. El nem mondott beszéde a következőket tartalmazta.

"Katyn a lengyel történelem fájó sebévé vált, valamint hosszú évtizedeken át megmérgezte a lengyel – orosz kapcsolatokat is. Gyógyítsuk és hegesszük be végül Katyn sebeit. Mi, lengyelek hálásak vagyunk ezért, amit az oroszok az elmúlt években tettek. Tovább kell haladnunk az úton, hogy az embereket közelebb hozzuk egymáshoz. Nem állhatunk meg, és nem fordulhatunk vissza."  

Ó szent együgyűség! Azt hitte szegény Oroszország érdekeinek képviselőjéhez szól majd. Nem tudta, hogy a legrosszabb helyen kopogtat. Hruscsov Gorbacsov és Jelcin "művének" folytatójától a háttérhatalom "eurázsiai képviselőjétől" remélt megváltást országa számára. De nem nyert meghallgattatást, "bebocsátást" is csak holtan.

A sötét kaméleon persze "megrendülten" gyászolt...

Mára a napnál világosabbá vált, hogy Kacynskiéknak nem kegyeleti okból kellett meghalniuk. [Kennedynek pl. azért kellett meghalnia, mert meg akarta vonni a FED pénzkibocsátási jogát az amerikai államkincstár javára. A helyébe léptetett Lyndon ezt a rendelkezést vonta vissza legelébb...]

De mi volt a bűne Kacynskinak! Meg fognak lepődni! Majdnem ugyanaz mint később Janukovicsnak: utjába próbált állni a zsidóamerikai terjeszkedésnek.

Hogyan is?

A GÁZZAL volt a baj...
Az egyik forrásom szerint ... "Az egykori szovjet befolyási övezet országainak többségéhez hasonlóan Lengyelország gázszükségleteinek jelentős részét (mintegy 65-70 százalékát) az oroszoktól szerzi be. A 'liberális lengyel kormány' (a jobboldali elnök makacssága ellenére) a tavalyi év során kezdte meg a tárgyalásokat a Gazprommal a jelenleg 2022-ig érvényes szerződés további 15 évvel történő meghosszabbításáról, és évi 10 milliárd köbméter földgáz szállításáról. Az előkészítés alatt álló, nagyságrendileg 80 milliárd eurós üzletről Kaczyński többször is kijelentette, hogy gyakorlatilag hazaárulás, és megesküdött arra: minden erejével azon lesz, hogy ezt megakadályozza."

Na és ki volt a 'liberális lengyel kormány' akkor? Hát persze, hogy Donald Tusk (!) úr az időutazó... Ennek a disznónak a liberális karrierjét az (is) garantálta, hogy a jó édes apukája SS tiszt volt, lengyelek gyilkosa.  
 
"A gáz ügy másik összetevője az az idei Kaczyński-bejelentés volt, mely szerint a lengyel altalajban olyan jelentős gázkészleteket találtak, amelyek kinyerése nemcsak a hazai igényeket fogja 100 %-osan kielégíteni, hanem jelentős exportra is lehetőséget ad. A Kommerszant című orosz gazdasági napilap becslése szerint akészlet meghaladja a 3000 milliárd köbmétert – ez azt jelenti, hogy ha egyetlen köbmétert sem importálnak, a lengyel fogyasztást még akkor is körülbelül 220 évig kielégíti."

Itt úszik a képbe Putyin a ragadozó a Gazprom jövedelmének egyik fő csaposa... Könnyen meglehet, ő keresett a legtöbbet a "lengyel fordulaton". Merthogy fordulat lett, száznyolcvan fokos, szakasztott úgy, mint Ukrajnában! 

De ne szaladjunk tulságosan előre, mert volt ott más baj is.

"A lengyel gazdaság és a Lengyel Nemzeti Bank már régóta szúrta a multinacionális/globalista pénzügyi szektor szemét. Lengyelország március 29-én hivatalosan bejelentette, nincs szüksége a 16 milliárd eurós készenléti IMF-hitelre. A zlotyi számos valutaspekulánst kergetett a kétségbeesésbe, mert a tavalyi év során (mindenféle nyugati előrejelzés ellenére) közel 2 százalékos erősödést produkált az euróval szemben, és Kaczyński elnök egyre gyakrabban hangoztatta, hogy országának nem igazán van szüksége az egységes európai fizetőeszközre. Az IMF-ről pedig azt a véleményt fogalmazta meg, hogy szándékosan láttatja a valóságosnál sötétebb színben a közép-kelet-európai gazdasági helyzetet, mert ily módon rá tudja kényszeríteni az érintett államok vezetőit a roppant előnytelen feltételű hitelek felvételére. 
 
Ezt a véleményt a Lengyel Nemzeti Bank kormányzója, Sławomir Skrzypek is osztotta. "Mindketten meghaltak a szmolenszki tragédia során..." Hát persze! Így kellett lennie, nem lehetett másképp...
 
És most vissza Putyinhoz. A rómaiak egy - egy homályos bűnügy kapcsán mindíg azt a kérdést tették föl elsőnek: "cui prodest" [kinek állt érdekében]? A hiteles válasz az, hogy Putyinnak.

Az épületes história szálainak gombolyítását fejezzük be a cinkos Tusk úr karrierjének rövid felvázolásával. 

"2007-ben pártja feszített kampányban legyőzte az akkor kormányon lévő jobboldali pártot, és Donald Tusk-ot Lengyelország miniszterelnökévé választották. Hét éven keresztül töltötte be ezt a hivatalt, ezzel ő a demokratikus Lengyelország leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke, és egyben az első, akit ebben a tisztségében újraválasztottak. 2014-ben Donald Tuskot egyhangúlag az Európai Tanács elnökévé választották."
 
Epilógus helyett érdemes említeni, hogy az ukrajnai zsidópuccs egyik legfontosabb logisztikai bázisa a "liberális-demokrata" Lengyelország volt. Ott készítették fel azokat a "mesterlövészeket", akik a Majdanon felváltva lövöldöztek a tüntetőkre és a karhatalmistákra. De ez egy más történet...
 
 
 



 

 


 
 
 



 

 

 

 

 

  





 

Elérhetőség

FaceBlog Szeszák Gyula
Debrecen
Simonyi u. 32.III.13
4028
Mobil
+36-30-245-9244
Vezetékes
+36-52-556-228
Fax
+36-52-556-228
szeszak.gyula@gmail.com. szeszak.gyula@mailbox.hu